Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Alets IK F-07/08

Följ

F-07/08

Följ oss för uppdateringar
Följ
Alets IK
Fotboll
F-07/08
Tabell
Lag M V O F P
1 Oskarström - Sennan 6 5 1 0 16
2 Alets IK 7 4 1 2 13
3 Halmstads BK 6 4 0 2 12
4 IF Böljan Falkenberg vit 6 2 0 4 6
5 BK Astrio 7 0 0 7 0

Match

Halmstads BK

0 - 1
Halmstad Arena P8
12 juni 2022
11:00

Alets IK

Referat

Referat: Halmstads BK - Alets IK

Jippi! Härligt jobbat tjejer, go' seger med 1-0 som det här ska rapporteras om. Det har ju varit en lite lustig serie där vi möter alla lag två gånger frånsett tabellettan Sennan/OIS som vi bara fick möta en gång. Slöinge/Getinge hann vi inte möta alls innan de drog sig ur. Matcherna ska spelas med 9m9-mål men sådana är det få lag som har tillgång med. Idag blev det 11m11-mål för andra gången (första matchen borta mot Böljan var också på stora mål). Att lagen spelat med variation i målstorlek har såklart betydelse för antalet gjorda respektiva insläppta mål som kan utläsas av tabellen, fast det kanske stannar vid en teori med tanke på dagens målsnåla match?!

Fast matchen var inte målsnål av anledningen att det var två mindre bra lag som möttes utan det var en bra match vi fick se. Det var två spelande lag och vi har jämna matcher med HBK. I vår hemmamatch (1-2) drog HBK det längre strået idag fick de det kortare. Vi hade få avslut första 25 men visade fin inställning, Molly som stod i vårt mål blev å andra sidan inte heller genomsvett, men lite fördel HBK dock första 25. Svea klev in i buren i mittenperioden och fick göra flera viktiga räddningar (några till och med med händerna ;-) Detta under en period när HBK skapade lite mer. Men vi kom att skapa flera fina chanser också i denna period. Matchens enda mål kom också någonstans i mitten av matchen. Zina tog sig fram fint på vänsterkanten, kom förbi som motståndare och hade fint snitslad bana mot mål men kapades och fick en frispark. Alice, som varit besvärad av sin måltorka, fick ta den och fick till en härlig träff och curl på bollen som seglade in fint i målet. Vi skapade flera fina chanser till, många kom från högerkanten där Nelly och Molly kom med fina löpningar. Ett stolpskott hade vi också och sedan flera lägen som kunde blivit riktigt bra. Att vi fick in en boll och våra målvakter och grymma försvar (främst Thea, Mika, Svea, Wilma, Filippa, Alva men också med inhopp av Hannah och Zina) höll vår nolla intakt skapade lite sämre samspel hos motståndarna och inte särskilt peppigt snack kunde höras ibland. Det där hörs ju mycket sällan hos våra tjejer och det är vi så glada för.

Vi satte riktigt bra press på HBK i sista perioden och med mer bestämdhet och kyla i straffområdet hade vi rullat in fler mål och några bra löpningar kunde givit fin utdelning, men det blev inget andra mål för oss trots fina lägen, å andra sidan blev det inte något första mål för HBK som fick några chanser de med. Alice som stod i sista fick göra några ingripanden. Det sista som hände i matchen var att HBK fick en hörna men även den resultatlös, pjuuu.

Totalt sett så är vi mycklet nöjda med att släppa till så få målchanser för motståndarna och att så få av dem blev riktigt farliga. Främsta förklaringen till detta är fin aggressivitet över hela planen (om någon särskild ska nämnas där får det vara Svea som är en helt orädd fighter). Jag hörde från publiken att det var kul att se mod och framåtanda och skriver under på det berömmet. I tisdags tränade vi hörnvarianter men fick ytterst få hörnor men en klar trend är att dessa blir allt farligare.

Vi inledde med serien med förlust mot Böljan och sedan en uddamålsförlust mot HBK men i de senaste fyra matcherna har vi nu tre segrar och en oavgjord. "Det går bra nu"...

Träning tisdag och sedan en sista match innan sommaruppehåll på onsdag. Stort tack för idag tjejer, härligt jobbat alla!!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Alice Brogren 1 0 0 0 0 0
Alva Löfgren 1 0 0 0 0 0
Asli Altüg 1 0 0 0 0 0
Elsa Leijon 1 0 0 0 0 0
Filippa Fyhr Ekman 1 0 0 0 0 0
Hannah Aili Hellekant 1 0 0 0 0 0
Mika Bazaud 1 0 0 0 0 0
Mira Mårtensson 1 0 0 0 0 0
Molly Hed 1 0 0 0 0 0
Nelly Roos Uzun 1 0 0 0 0 0
Svea Engström 1 0 0 0 0 0
Thea Lodel 1 0 0 0 0 0
Wilma Olsen 1 0 0 0 0 0
Zina Almadani 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 8 maj 2022, 11:00 Alets IK - Halmstads BK 1 - 2